Voor de geboorte

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is tijd voor jou en je baby!

Door regelmatig rust te nemen en te ont-spannen in deze bijzondere en  intense periode van groei en verandering kom je weer op krachten en voed je jezelf en je baby met nieuwe energie. Je leert te luisteren naar je eigen behoeftes en die van je baby.

De focus in de lessen ligt dan ook op ontspanning.  We bereiken dit door middel van ademhaling, contact maken met je baby, muziek, beweging, en aangepaste houdingen die je zowel tijdens de arbeid kan toepassen alsook om je lichaam soepel en ontspannen te houden tijdens de zwangerschap. We oefenen technieken om pijn en spanning om te zetten in kracht en ontspanning.
Samen bouwen we in dit traject vertrouwen op in de natuurlijke (wonderlijke) werking van ons lichaam!
Je volgt een traject van 8 lessen + één les met partner waarin je partner vooral praktische tips krijgt aangereikt rond hoe hij je nog beter kan ondersteunen tijdens zwangerschap en bevalling.
Het is belangrijk om als je kan de ganse reeks te volgen gezien er een opbouw zit in de lessen naar de bevalling toe.
Je kan starten met zwangerschapsyoga vanaf je tweede trimester, en de reeks herhalen tot aan je bevalling.
Enkele reacties;
“Nele ik moet je ongelofelijk bedanken voor je lessen.

Hierdoor kreeg ik vertrouwen in mijn eigen lichaam. De ademhalingstechnieken en de ideeën die je deelde met ons hebben er mee voor gezorgd dat deze bevalling beter verliep dan ik ooit kon dromen!
Dankjewel Nele!”

“Nogmaals bedankt voor de tips, info en de lessen. Het heeft mij het nodige vertrouwen gegeven om natuurlijk te bevallen!

“Wat mij tijdens de latente fase van de arbeid hard heeft geholpen was de golf ademhaling. De nacht voor de bevalling heb ik heel de nacht weeën gehad, om de 15 minuten, niet superkrachtig, beginnend pijnlijk, en toen heeft die golf ademhaling er echt voor gezorgd dat ik gewoon in bed kon blijven, en tussendoor wat kon slapen zelfs.”

Voor meer informatie of inschrijven graag via: neleboog@gmail.com

Metamorfosemassage

Een metamorfosemassage is een zeer lichte massage die wordt uitgevoerd op voeten, handen en het hoofd. Deze massage kan levenskracht vrijmaken om vastzittende patronen (angsten, hevige of geblokkeerde emoties, lichamelijke blokkades,…) om te buigen. Deze techniek kan ook prima bij zwangere vrouwen (zelfs tijdens de bevalling), baby’s of kinderen. Het is eenvoudige, veilige massage, die makkelijk aan te leren is en toe te passen is.

Je krijgt meer uitleg over de achtergrond van deze massage, en leert de techniek aan.
prijs: inschrijving 15 euro voor GIC-leden, 17,5 euro voor niet-leden (materialen inbegrepen)
inscrhrijven en info bij Hilde Goris: 0485/070 167 – hilde_goris@telenet.be

Borstvoedingscursus – voorbereiding op de borstvoeding

Wil je graag borstvoeding geven, of twijfel je nog? Dan kan het geen kwaad je te informeren over het hoe en wat van borstvoeding. Dat kun je samen met andere vrouwen/koppels tijdens de Borstvoedingscursus van het Geboorte-Informatiecentrum.

Deze interactieve borstvoedingscursus bestaat uit drie avonden: tijdens de eerste avond wordt dieper ingegaan op het proces van borstvoeding uit (hoe werkt je lichaam, hoe drinkt een kindje goed…). De tweede avond behandelt borstvoeding in de praktijk, de rol van de vader, hoe verloopt de eerste week na de geboorte…. De derde avond draait rond borstvoeding en werk, borstvoeding en een groter kind, vaste voeding… Die laatste avond kan ook los van de reeks gevolgd worden door moeders die reeds bevallen zijn en borstvoeding geven.
Lees ook: moederbabyvriendelijk label
Info: Katrien Nuttin katriennuttin@telenet.be of 0496 213 718

Prenatale Cursus

Zwanger zijn, samen uitkijken naar nieuw leven, een nieuw hoofdstuk in jullie leven. Vele vragen, gevoelens, onzekerheden komen naar boven in deze nieuwe wervelende tijd: hoe zal ik zijn als ouder, wat kan ik verwachten van de bevalling, bij wie kan ik terecht voor, tijdens en na de geboorte…? Met dit alles kan je terecht tijdens de prenatale lessen. We geven er een open en brede kijk op al jullie vragen en bekommernissen. In kleine groepjes wordt er gedurende een zestal avonden intens, interactief gewerkt rond thema’s zoals zwangerschap, arbeid, bevalling en de kraamperiode. Jij, je partner en jullie ongeboren kindje staan centraal op deze avonden. Door je tijdens je zwangerschap goed te informeren zal de sprong in het onbekende minder verrassingen met zich meebrengen.

Info: Katrien Nuttin katriennuttin@telenet.be of 0496 213 718

Thuisbevallen

Een interactieve avond rond thuisbevalling: we nodigen koppels uit die bij ons zijn thuisbevallen. In kleine groepen werken we rond vragen als: wat moet ik thuis voorzien, hoe verloopt zo’n bevalling precies, hoe veilig is dit…
Eén avond van 19.30u tot 21.30u in het GIC

info Lieve: 0477 74 08 53 – lieve.huybrechts@gmail.com

Vaccinaties

Een informatieavond, gegeven door Chris Gaublomme, dokter en lid van de vzw preventievaccinatieschade. Of je je al dan niet laat vaccineren moet een bewuste keuze zijn. Een vaccinatie is een volwaardige medische ingreep die met de nodige omzichtigheid moet gepland en uitgevoerd worden. Sommige vaccins zijn slechts matig werkzaam, andere zelfs helemaal niet. Bovendien houdt elk vaccin een aantal risico’s in, gaande van een voorbijgaand ongemak tot blijvende schade aan de gezondheid. Dit is een goede reden om je grondig te informeren en eens ernstig na te denken voor je beslist om te vaccineren. Een houding van ‘ik doe zoals iedereen’ kan wel eens nare gevolgen hebben, want niet iedereen reageert op dezelfde manier op een vaccin.
Voor meer informatie kan jeook terecht op de website van de vzw.

Om 20.00 u in het GIC.

info Lieve: 0477 74 08 53 – lieve.huybrechts@gmail.com

Draagdoekenworkshop

Wat is er fijner dan je kindje dicht bij jou te hebben? Niks toch? Met een draagdoek draag je je kindje zoveel je wil, op een comfortabele en ergonomische manier. Tijdens deze workshop maak je kennis met de verschillende soorten doeken: lange knoopdoeken uit verschillende stoffen, verschillende soorten slings, torsodragers en abc-dragers. Je kunt passen en uitproberen tot je de doek vindt die voor jou geknipt is. Ook wordt er getoond hoe je makkelijk zelf een draagdoek kan maken.

Waarom dragen? Het is praktisch, voordelig en knus en je draagt je kindje in een natuurlijke houding. Een draagdoek is bijvoorbeeld ideaal bij reflux. En de meeste kinderen vinden het gewoon heerlijk!

Voor wie? Voor (toekomstige) mama’s en papa’s van baby’s en peuters.
Inschrijven via mail op katriennuttin@telenet.be of 0496 213 718.
Heb je al een draagdoek? Breng hem dan zeker mee.
Wanneer? zie agenda
Waar? Geboorte-infocentrum Diestseweg 120 – Geel
Prijs? 7 euro voor leden – 12 euro voor niet-leden
Meer informatie? katriennuttin@telenet.be of 0496 213 718

Pannenkoekenfeest

Wil je graag eens zien hoe het op een pannenkoekenfeest eraan toegaat?

Kom met ons 4 uur lang genieten van overheerlijke pannenkoeken à volonté, kinderspelletjes, kinderschmink, ijsroom, gezelligheid, bijbabbelen en genieten van het gejoel van spelende kinderen. Het zal fijn zijn jullie allemaal weer te zien!

Wij zijn weer volop op zoek naar vrijwilligers. Het is een hele organisatie, maar vele handen maken licht werk. Er zijn veel taken die verdeeld worden zodat iedereen ook volop kan genieten. We hebben ’s morgens vanaf 9 uur mensen nodig om op te stellen, de kassa moet bemand worden, de pannenkoeken gebakken, de afwas gedaan, achter de dranktoog hebben we tappers nodig, in de viskraam mag je de kindjes helpen vissen, we hebben een heuse ijskraam en ’s avonds moeten we weer alles netjes achterlaten. Hebben jullie zin om deel van ons team te zijn, laat jullie stem horen! Ook de helpers betalen 10€ voor hun gezin. Er volgt dan wel een lekkere brunch of een overheerlijk pastafeest voor de vrijwilligers. Voel je je geroepen om even te helpen, neem dan contact met katriennuttin@telenet.be

Reacties zijn afgesloten.