Veerle

Veerle Peeters

0472 46 25 99

doula.veerle@live.be

www.debevallingscoach.com

 

Ik ben Veerle Peeters uit Neerpelt, getrouwd met Luc en moeder van 3 tieners: Obe, Siebe en Baue.

In 1996, na de geboorte van mijn jongste zoon ben ik als vrijwillige borstvoedingsconsulente aan de slag gegaan bij de organisatie Borstvoeding vzw, waar ik ook andere toekomstige consulentes begeleid tijdens hun opleiding.  Maandelijks organiseer ik infosessies over borstvoeding en babycafés: samenkomsten van moeders met baby’s, allemaal in mijn eigen huiskamer. Moeders zo goed mogelijk voorbereiden en begeleiden tijdens hun borstvoedingsperiode geeft me na al die jaren nog heel veel voldoening. Ik krijg natuurlijk ook vele verhalen van bevallingen te horen, zowel positieve als negatieve. En daardoor werd mijn interesse rond zwangerschap en natuurlijk bevallen nog meer gewekt.

In 2010 ben ik na een opleiding als doula aan de slag gegaan. Wat ik heel belangrijk vind, is vrouwen/koppels bewust maken dat ze de touwtjes meer in eigen handen kunnen nemen en dat ze keuzes kunnen maken rondom de geboorte van hun kind. Waarom niet je innerlijke stem en gevoel volgen?

De geboorte van je kindje kan je niet overdoen en  hoe meer je nadenkt over de ideale bevalling en je wensen, angsten en zorgen bespreekt, hoe bewuster je keuzes kan maken. Daarnaast spelen emoties een grote rol bij een bevalling en wat extra ondersteuning hierin is geen overbodige luxe. En ik weet uit ervaring dat een doula op dat vlak het verschil kan maken.

Elke vrouw bezit een enorme kracht om haar kind op de wereld te zetten, ze moet er soms alleen even aan herinnerd worden. Als koppel kan je samen van deze bijzondere gebeurtenis in je leven een positieve ervaring te maken.  En voor wie graag persoonlijk begeleid wordt, zowel thuis als in het ziekenhuis, zet ik mijn beste beentje voor.

Reacties zijn afgesloten.