Moeder in Balans (lezing door Karin Francken)

Wanneer:
11 januari, 2020 @ 10:00 – 11:30 Europe/Brussels Tijdzone
2020-01-11T10:00:00+01:00
2020-01-11T11:30:00+01:00
Waar:
Diestseweg 120
2440 Geel
België

Hoe blijf jij als moeder inbalans in deze tijd?

Er wordt op zoveel vlakkenzoveel van ons gevraagd.

Hoe wij ons voelen als ouder, heeft rechtstreeks enonrechtstreeks, bewust en onbewust, effect op onze kinderen. We laten ons vaak van streek brengen door hetgedrag van onze kinderen. Maar vaak is niet het gedrag van ons kind deaanleiding dat we ons slecht voelen. Waarschijnlijk herken je het wel dat ereigenlijk diep van binnen al een gevoel van ongenoegen, stress en opgejaagdheidzat. Onze manier van reagerenop hen laat eigenlijk zien dat er ook met ons iets aan de hand is. Het verteltiets over hoe we ons werkelijk voelen. Meestal zijn we er ons op dat momentgewoon niet bewust van.

We hebben vaak te weinig tijd en energie om moeder tezijn op een manier die echt goed voelt. Je voelt dat het anders kan, maar jeweet niet hoe. Je wil meer rust in jezelf, geduldiger reageren, meer tijd voorje kinderen en hun noden, meer innerlijk de ruimte voelen voor je kinderen,meer in je kracht staan.

Waarom is het zo belangrijkdat jij je in balans voelt en tijd neemt voor jezelf? Omdat dit effect heeft ophet hele gezin en ieders welzijn, niet alleen het jouwe! Dat is dus eenechte win-win situatie. En je hoeft het niet alleen te doen. Er zijn heel watmoeders die hiermee worstelen om hun weg hierin te vinden.

Als je nieuwe dingen uitprobeert, merk je dat je snelterug in je oude manier van reageren vervalt. Je doet echt je best en toch lukthet vaak niet of niet genoeg. Dat komt omdat ons brein tijd en oefening nodigheeft om nieuwe gewoonten aan te leren.

Door je bewustzijn te vergroten en balans te creërenin jezelf sta je meer in je kracht en kan jemet meer geduld omgaan met de uitdagingen die op je pad komen met je kind.

Kom kennis maken met het traject Moeder in Balans; Jegaat zien hoe je concreet aan de slag kan om bewuster te worden van jezelf,jouw triggers, hoe je met meer aandacht aanwezig kan zijn in het nu, hoeovertuigingen je onderuit kunnen halen,…. Kortom, hoe kan jij je leven zelfmeer richting geven door nieuwe gewoonten te installeren die je helpen inbalans te komen en te blijven. Je gaat door korte oefeningen tijdens deze workshopervaren wat aan bod komt in het traject. Ook vaders zijn welkom 😉!

Bijdrage:15 euro, GIC-leden 12,50 euro

 

Tijdstip:zaterdag 11/1/20   10u – 11u30  

            

Plaats:Geboorte-Informatiecentrum, Diestseweg 120, Geel

 

Inschrijven:[email protected]

 

 

Categorieën:

Leave a Comment