Na de zwangerschap

Moedergroep

Babymassage

Baby’s hebben behoefte aan melk, zeer zeker. Maar meer nog hebben zij behoefte aan liefdevol gekoesterd en gestreeld te worden. Ruiken is door middel van de neus de wereld verkennen die buiten handbereik ligt. Door het horen wordt de verkenning uitgebreid. En kijken dan! Kijken, dat is met de ogen het heelal strelen, op duizend plaatsen in het rond. Ieder zintuig zegt iets over de wereld, zijn wereld. Ieder zintuig duwt de grenzen wat verder, maakt het heelal weidser, gevarieerder, rijker. Maar alles is met het aanraken, de tastzin heel eenvoudig begonnen. Bij baby’s is de huid van primair belang; zij is het eerste zintuig, zij weet alles. Men moet zorgen voor die huid, haar voeden, maar met liefde, niet met crèmes. Worden gedragen, gewiegd, gestreeld, vastgehouden, gemasseerd: zoveel om kleine kinderen te voeden. Minstens even onontbeerlijk als vitaminen, mineralen en eiwitten.

BABYMASSAGE 1

Baby’s hebben enorm veel baat bij liefdevolle aanrakingen. De constante tactiele gewaarwordingen die ze nog in de buik bij mama hadden, blijven immers na de geboorte ook een behoefte! Naast voeden, dragen, … is ook een uitgebreide massage hierop een antwoord.
We staan even stil praktische zaken (houding, gebruik van olie,…) en leren dan een volledige babymassage aan, waarbij zowel technieken uit de Shantala babymassage, energetische intuïtieve massage, lomi-lomi (Hawaïaanse) massage en voetreflexologie aan bod komen.

BABYMASSAGE 2

Baby’s hebben naast nood aan veel liefdevolle tactiele stimulering, ook nood aan het opdoen van lichaamservaringen. Evenwicht ervaren, het verschil tussen de twee lichaamshelften en een samenwerking ervan, …
In babymassage 2 krijg je eerst uitleg over het belang van aanbieden van dergelijke ervaringen, en krijg je daarna een aanbod van ontwikkelings-stimulerende oefeningen, prille yoga-houdingen, speelse massage-oefeningetjes,… dat alles met muziek en liedjes. Leuk om te doen in groep samen met andere mama’s en hun kindje; zeker ook een inspiratiebron om thuis verder aan de slag te gaan.

info: Hilde – 0485 070 167 – hilde_goris@telenet.be

Reacties zijn gesloten.