Voor de geboorte

Prenatale Cursus

Zwanger zijn, samen uitkijken naar nieuw leven, een nieuw hoofdstuk in jullie leven. Vele vragen, gevoelens, onzekerheden komen naar boven in deze nieuwe wervelende tijd: hoe zal ik zijn als ouder, wat kan ik verwachten van de bevalling, bij wie kan ik terecht voor, tijdens en na de geboorte…? Met dit alles kan je terecht tijdens de prenatale lessen. We geven er een open en brede kijk op al jullie vragen en bekommernissen. In kleine groepjes wordt er gedurende een zestal avonden intens, interactief gewerkt rond thema’s zoals zwangerschap, arbeid, bevalling en de kraamperiode. Jij, je partner en jullie ongeboren kindje staan centraal op deze avonden. Door je tijdens je zwangerschap goed te informeren zal de sprong in het onbekende minder verrassingen met zich meebrengen.

Voor data kijk op onze agenda

Hypnobirthing

De HypnoBirthing® filosofie is erop gebaseerd dat een gezonde vrouw die een gezond kind verwacht en gezond zwanger is in staat moet zijn om een prettige, zachte geboorte te hebben wanneer zij zich goed voorbereidt.

De nadruk ligt op zwangerschap en geboorte, maar ook op prenataal ouderschap en het bewustzijn van de ongeboren baby. Het is een simpel en eenvoudig programma dat zorgvuldig is doordacht door de jaren heen om moeders te helpen herinneren aan de eenvoud van geboorte.

Heb je nog vragen over de inhoud of wil je graag inschrijven dan kan dat via

HypnoBirthing® is een complete methode, waarbij koppels voorbereid worden op arbeid, bevalling en kraamperiode.

Tijdens de 5 lessen wordt er via ademhalingstechnieken, visualisaties en affirmaties aangeleerd om in diepe relaxatie en zelfhypnose te gaan. Je lichaam is volledig ontspannen, maar de geest blijft alert.

Deze technieken zijn zeer eenvoudig en aan iedereen aan te leren.

Een goed voorbereid koppel krijgt meer vertrouwen in het natuurlijke proces van de geboorte. Angst en spanning nemen af, waardoor het proces vlotter kan verlopen.

Daarnaast heeft de partner een belangrijke en actieve rol in het geboorteproces. Koppels kunnen zo samen uitkijken naar de meest intense ervaring in hun leven; de geboorte van hun kindje.

Voor data kijk op onze agenda

Borstvoedingscursus – voorbereiding op de borstvoeding

Wil je graag borstvoeding geven, of twijfel je nog? Dan kan het geen kwaad je te informeren over het hoe en wat van borstvoeding. Dat kun je samen met andere vrouwen/koppels tijdens de Borstvoedingscursus van het Geboorte-Informatiecentrum.

Deze interactieve borstvoedingscursus bestaat uit drie avonden: tijdens de eerste avond wordt dieper ingegaan op het proces van borstvoeding uit (hoe werkt je lichaam, hoe drinkt een kindje goed…). De tweede avond behandelt borstvoeding in de praktijk, de rol van de vader, hoe verloopt de eerste week na de geboorte…. De derde avond draait rond borstvoeding en werk, borstvoeding en een groter kind, vaste voeding… Die laatste avond kan ook los van de reeks gevolgd worden door moeders die reeds bevallen zijn en borstvoeding geven.

Voor data kijk op onze agenda

Reacties zijn gesloten.