Voor de geboorte

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is tijd voor jou en je baby!

Door regelmatig rust te nemen en te ont-spannen in deze bijzondere en  intense periode van groei en verandering kom je weer op krachten en voed je jezelf en je baby met nieuwe energie. Je leert te luisteren naar je eigen behoeftes en die van je baby.

De focus in de lessen ligt dan ook op ontspanning.  We bereiken dit door middel van ademhaling, contact maken met je baby, muziek, beweging, en aangepaste houdingen die je zowel tijdens de arbeid kan toepassen alsook om je lichaam soepel en ontspannen te houden tijdens de zwangerschap. We oefenen technieken om pijn en spanning om te zetten in kracht en ontspanning.
Samen bouwen we in dit traject vertrouwen op in de natuurlijke (wonderlijke) werking van ons lichaam!
Je volgt een traject van 8 lessen + één les met partner waarin je partner vooral praktische tips krijgt aangereikt rond hoe hij je nog beter kan ondersteunen tijdens zwangerschap en bevalling.
Het is belangrijk om als je kan de ganse reeks te volgen gezien er een opbouw zit in de lessen naar de bevalling toe.
Je kan starten met zwangerschapsyoga vanaf je tweede trimester, en de reeks herhalen tot aan je bevalling.
Enkele reacties;

” ik moet je ongelofelijk bedanken voor je lessen.

Hierdoor kreeg ik vertrouwen in mijn eigen lichaam. De ademhalingstechnieken en de ideeën die je deelde met ons hebben er mee voor gezorgd dat deze bevalling beter verliep dan ik ooit kon dromen!
Dankjewel !”

“Nogmaals bedankt voor de tips, info en de lessen. Het heeft mij het nodige vertrouwen gegeven om natuurlijk te bevallen!

“Wat mij tijdens de latente fase van de arbeid hard heeft geholpen was de golf ademhaling. De nacht voor de bevalling heb ik heel de nacht weeën gehad, om de 15 minuten, niet superkrachtig, beginnend pijnlijk, en toen heeft die golf ademhaling er echt voor gezorgd dat ik gewoon in bed kon blijven, en tussendoor wat kon slapen zelfs.”

Voor meer informatie of inschrijven graag via: [email protected]

 

Borstvoedingscursus – voorbereiding op de borstvoeding

Wil je graag borstvoeding geven, of twijfel je nog? Dan kan het geen kwaad je te informeren over het hoe en wat van borstvoeding. Dat kun je samen met andere vrouwen/koppels tijdens de Borstvoedingscursus van het Geboorte-Informatiecentrum.

Deze interactieve borstvoedingscursus bestaat uit drie avonden: tijdens de eerste avond wordt dieper ingegaan op het proces van borstvoeding uit (hoe werkt je lichaam, hoe drinkt een kindje goed…). De tweede avond behandelt borstvoeding in de praktijk, de rol van de vader, hoe verloopt de eerste week na de geboorte…. De derde avond draait rond borstvoeding en werk, borstvoeding en een groter kind, vaste voeding… Die laatste avond kan ook los van de reeks gevolgd worden door moeders die reeds bevallen zijn en borstvoeding geven.
Lees ook: moederbabyvriendelijk label
Info: Katrien Nuttin [email protected] of 0496 213 718

Prenatale Cursus

Zwanger zijn, samen uitkijken naar nieuw leven, een nieuw hoofdstuk in jullie leven. Vele vragen, gevoelens, onzekerheden komen naar boven in deze nieuwe wervelende tijd: hoe zal ik zijn als ouder, wat kan ik verwachten van de bevalling, bij wie kan ik terecht voor, tijdens en na de geboorte…? Met dit alles kan je terecht tijdens de prenatale lessen. We geven er een open en brede kijk op al jullie vragen en bekommernissen. In kleine groepjes wordt er gedurende een zestal avonden intens, interactief gewerkt rond thema’s zoals zwangerschap, arbeid, bevalling en de kraamperiode. Jij, je partner en jullie ongeboren kindje staan centraal op deze avonden. Door je tijdens je zwangerschap goed te informeren zal de sprong in het onbekende minder verrassingen met zich meebrengen.

Info: Katrien Nuttin [email protected] of 0496 213 718

Hypnobirthing

https://veerle-peeters.be/hypnobirthing%C2%AEzwangerschapscursusvoorkoppels/index.html

Draagdoekenworkshop

Wat is er fijner dan je kindje dicht bij jou te hebben? Niks toch? Met een draagdoek draag je je kindje zoveel je wil, op een comfortabele en ergonomische manier. Tijdens deze workshop maak je kennis met de verschillende soorten doeken: lange knoopdoeken uit verschillende stoffen, verschillende soorten slings, torsodragers en abc-dragers. Je kunt passen en uitproberen tot je de doek vindt die voor jou geknipt is. Ook wordt er getoond hoe je makkelijk zelf een draagdoek kan maken.

Waarom dragen? Het is praktisch, voordelig en knus en je draagt je kindje in een natuurlijke houding. Een draagdoek is bijvoorbeeld ideaal bij reflux. En de meeste kinderen vinden het gewoon heerlijk!

Voor wie? Voor (toekomstige) mama’s en papa’s van baby’s en peuters.
Inschrijven via mail op [email protected] of 0496 213 718.
Heb je al een draagdoek? Breng hem dan zeker mee.
Wanneer? zie agenda
Waar? Geboorte-infocentrum Diestseweg 120 – Geel
Prijs? 7 euro voor leden – 12 euro voor niet-leden
Meer informatie? [email protected] of 0496 213 718

Herbruikbare luiers

Wat zijn herbruikbare luiers? Hoe gaat dat praktisch in z’n werk? Wat zijn de voor- en nadelen? Is het iets voor jou? Welke modellen zijn er, zijn ze in katoen of ook in andere materialen? We beantwoorden al deze vragen tijdens de luierinfoavond van Klein Spook. Je krijgt er deskundige uitleg, je kan wasbare luiers bekijken en voelen, en je mag ze zelf testen op een pop. 
Inschrijven noodzakelijk bij [email protected].

Pannenkoekenfeest

Wil je graag eens zien hoe het op een pannenkoekenfeest eraan toegaat?

Kom met ons 4 uur lang genieten van overheerlijke pannenkoeken à volonté, kinderspelletjes, kinderschmink, ijsroom, gezelligheid, bijbabbelen en genieten van het gejoel van spelende kinderen. Het zal fijn zijn jullie allemaal weer te zien!

Wij zijn weer volop op zoek naar vrijwilligers. Het is een hele organisatie, maar vele handen maken licht werk. Er zijn veel taken die verdeeld worden zodat iedereen ook volop kan genieten. We hebben ’s morgens vanaf 9 uur mensen nodig om op te stellen, de kassa moet bemand worden, de pannenkoeken gebakken, de afwas gedaan, achter de dranktoog hebben we tappers nodig, in de viskraam mag je de kindjes helpen vissen, we hebben een heuse ijskraam en ’s avonds moeten we weer alles netjes achterlaten. Hebben jullie zin om deel van ons team te zijn, laat jullie stem horen! Ook de helpers betalen 10€ voor hun gezin. Er volgt dan wel een lekkere brunch of een overheerlijk pastafeest voor de vrijwilligers. Voel je je geroepen om even te helpen, neem dan contact met [email protected]

Reacties zijn gesloten.