Arbeid thuis

Wanneer je ervoor kiest, of wanneer er een medische reden is om in het ziekenhuis te gaan bevallen kan je meestal de eerste uren, die je voorbereiden op de geboorte, thuis doorbrengen. Je kan dit comfortabel en veilig doen met de begeleiding van een vroedvrouw. Je gaat dan tijdig naar het ziekenhuis voor de geboorte. Indien nodig begeleiden we je ook tot aan de verloskamer in het ziekenhuis. Spijtig genoeg laten de ziekenhuizen in de buurt ons niet toe om je dan nog verder te begeleiden en we geven de zorg dus over aan de vroedvrouwen van het ziekenhuis. De vroedvrouw die je thuis begeleid heeft doet een goede overdracht aan de vroedvrouwen van het ziekenhuis en geeft ook een schriftelijk verslag mee.

Wanneer je ervoor kiest om in het St.-Vincentius ziekenhuis in Antwerpen te gaan bevallen, gaat een van de vroedvrouwen met jullie mee en begeleidt je verder door de hele geboorte. Het ziekenhuis vraagt dan wel dat je poliklinisch bevalt, d.w.z maximum een nacht verblijven en dan naar huis terug te komen, waar de vroedvrouwen je weer verder begeleiden.

Indien er medische bijstand nodig is kunnen we de hulp en ondersteuning inroepen van een gynaecoloog en de vroedvrouwen van de verloskamer. Door goede communicatie, in respect voor ieders mogelijkheden komen we tot een fijne samenwerking voor iedereen.

Reacties zijn gesloten.