Haptonomie

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding is een verdieping in de beleving van de zwangerschap. Jo is al jarenlang haptonoom en heeft een ruime ervaring als vroedvrouw

Tijdens de individuele sessies per koppel van anderhalf uur wordt ingegaan op het aanvoelen van de de zwangerschap, het verlichten van zwangerschapskwaaltjes, het voelen van spanningen en het verlichten ervan. Ook leer je mooi in contact komen met je kindje, je leert te voelen hoe het in de moeder ligt, welke bewegingen het maakt en je kan het via je handen welkom heten.
Je wordt voorbereid op de geboorte als een samenwerking tussen jullie en de baby. Je leert wat het geboorteproces comfortabeler kan maken door liefdevolle aanrakingen en massage. De partner leert hoe hij op een mooie manier zijn vrouw kan ondersteunen tijdens de arbeid. Je zal samen leren hoe je met de pijn en angst kunt omgaan en je ruimte kunt maken in je lichaam voor je baby tijdens de geboorte.

Tussen je 20e week en je 40e week kom je als koppel ongeveer 5 keer langs. Als je geen partner hebt, kun je zeker ook alleen komen, of met iemand waar je je goed bij voelt. Na de bevalling is er een 6e bijeenkomst, waarin wordt teruggekeken op de bevalling en de eerste weken erna. Hoe voel je je als ouders. Je krijgt ook een reeks leuke tips hoe je met je kindje kan omgaan.

Lees hier over ervaringen met haptonomie

Reacties zijn gesloten.