Wie zijn wij

moedergroep“Het informeren, begeleiden en met elkaar in contact brengen van toekomstige en jonge ouders”

Door jarenlange ervaring met toekomstige en jonge ouders, zien wij dat er een behoefte is aan begeleiding en concrete informatie. Wij vinden dat er een tekort is aan opvang en een gebrek aan keuze. Er zijn veel wegen om informatie te krijgen, maar meestal is het een doolhof om te weten welke informatie bij je past. Het kan belangrijk voor jullie zijn om je verwachtingen te toetsen aan de werkelijkheid, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. We helpen je om te gaan zoeken waar, hoe en met wie je de geboorte van je kind wil beleven.
Onze droom was een centrum op te richten waar zwangere vrouwen en hun partner kunnen kiezen om hun zwangerschap en de geboorte van hun kind op een natuurlijke en persoonlijke manier te beleven.
Vroeger groeide je op tussen moeders met kinderen: vrouwen hadden veel meer contact met baby’s binnen familieverband en leerden er spelenderwijs mee omgaan. Nu houden kersverse ouders vaak voor de eerste keer een pasgeborene in hun armen en hebben vaak nog nooit iemand de borst zien geven. Ze zijn het vertrouwen kwijtgeraakt in het zelf “moederen” en “vaderen”. We willen een ontmoetingsplaats creëren waar toekomstige en prille ouders, onder begeleiding, ervaringen kunnen uitwisselen en van elkaar leren. Zo kunnen hun eigen vaardigheden groeien en wordt hun zelfredzaamheid en zelfvertrouwen gestimuleerd. Door individuele begeleiding kan er ingespeeld worden op specifieke behoeften.

Reacties zijn gesloten.