Edith Vandenabeele

03/434.16.86 – 0499/17.86.81

edith@althaia.be

www.althaia.be

Ik ben Edith Vandenabeele. Ik werk als doula en osteopate met een groot hart voor het wonder van geboortes.

Voor een osteopathische behandeling kun je bij mij terecht in het GIC, Geboortehuis de Zon (Lier) en het Therapeutenhuis (Berlaar).

Mijn liefde en fascinatie voor het wonder van nieuw leven is zo oud als mijn herinneringen. Nog voor ik kon lezen of schrijven, tekende ik mama’s met bolle buiken, vroeg aan voorbijgaande moeders of ik hun kleintje mocht bewonderen en bemoederde dag en nacht liefdevol mijn poppenkroost. Mijn interesse in natuurlijke gezondheid werd als kind gevoed door een leergierige moeder die onze kwaaltjes met gezonde voeding, kruidenmiddeltjes, en indien nodig een ruimdenkende geneesheer verzorgde. De gevarieerde, zachte en effectieve kracht van wat de natuur biedt, leerde ik zo vanuit mijn eigen ervaring waarderen. Sinds mijn middelbare schooljaren oefen en verdiep ik mij in yoga. De vitaliteit die ik hierin vond, inspireerde mij om me verder in lichaamswerk te verdiepen.

Na mijn opleiding osteopathie startte ik een eigen praktijk in Brugge. Terzelfdertijd begon ik met veel enthousiasme aan de nascholing Osteopathie bij zwangere vrouwen,baby’s en kinderen. Hoe langer en meer ik in mijn praktijk met dat rijpende, bollende mysterie van nieuw leven ging werken, hoe meer ik er mijn hart in vond. Tijdens deze nascholing kwam ik uitgebreider in aanraking met het begrip en beroep van de doula. Daarmee vielen de puzzelstukjes voor mij op hun plaats, en ik ging de opleiding bij de Vlaamse Federatie voor doula’s volgen.

Het is mij een groot voorrecht verwachtende moeders, koppels en gezinnen te vergezellen op die kostbare en intense tocht naar de geboorte van een nieuw leven. Als doula en osteopate wil ik er aan bijdragen jullie met jullie kindje een geborgen en goed begin te geven.

Osteopathie helpt tijdens de zwangerschap kwalen te verlichten, diep te ontspannen en contact te maken met het groeiende leven binnenin. Het lichaam wordt optimaal voorbereid op de bevalling, gevoed met rust en vertrouwen. Tijdens de bevalling kan osteopathie een stagnerende arbeid terug in beweging brengen door het lichaam zacht door blokkerende spanningen te helpen. Een moeizame of erg snelle geboorte kan voor mama of baby ongemakken meebrengen omdat het lichaam zich niet voldoende aan de inwerkende krachten heeft kunnen aanpassen. Met osteopathie wordt het lichaam terug naar een evenwicht geholpen.

Bij problemen met de (borst)voeding, een onrustig kindje, reflux, krampjes, een voorkeurshouding etc. kan een osteopathische behandeling veel betekenen. Aan de hand van uiteenlopende, milde manuele technieken die de bewegingsvrijheid, vitaliteit en het zelfregulerend vermogen van het lichaam aanspreken, wordt het lichaam gebalanceerd.

Meer informatie over het hoe en waarom van een osteopathie-behandeling vind je op mijn website. Als doula ben ik werkzaam in de ruime omgeving van Lier. Samen staan we stil bij jullie beleving van de zwangerschap en jullie verwachtingen, eventuele angst of twijfels aangaande de geboorte en het nieuwe leven dat daarop volgt. Met een warm, luisterend oor en heldere informatie tracht ik jullie in jullie keuzes te ondersteunen en mij af te stemmen op jullie wensen. Zodra de geboorte zich aankondigt, ben ik er om jullie bij te staan waar gewenst, en samen een geborgen sfeer te creëren waar de intimiteit en magie van de geboorte tot zijn recht mag komen.

Graag ben ik er ook voor moeders die er alleen voor staan, moeders met een migratie- achtergrond, of moeders die om andere redenen in bijzondere omstandigheden verkeren en moeilijk hun weg binnen de bestaande zorg vinden. Ik ga graag samen op zoek naar een passend zorgaanbod.

Hartelijk welkom met jullie verhaal, wensen en vragen.

Ik ontmoet jullie graag.

Reacties zijn gesloten.