Lieve Huybrechts

Lieve en Linde

Lieve en Linde

Lieve is met pensioen vanaf 1 februari 2021!

Lieve is in 1979 afgestudeerd als vroedvrouw. Sindsdien oefent zij dit beroep uit met hart en ziel. Na een twintigjarige ervaring in het ziekenhuis koos zij in 1999 ervoor om op zelfstandige basis te werken en richtte het Geboorte-Informatiecentrum op.

Van in het begin van haar werk als vroedvrouw zag zij de behoefte van vrouwen om samen te komen rond zwangerschap en geboorte en startte naast haar werk in het ziekenhuis met moedergroepen. Deze gaan op het moment, begeleid door Ann en Katrien nog steeds tweewekelijks door in in het Geboorte-Informatiecentrum. Begeleiding van moeders die kiezen voor borstvoeding heeft haar bijzondere belangstelling. Zij heeft hiervoor internationale cursussen en congressen gevolgd. Zij was betrokken bij de oprichting van VZW Borstvoeding en Vereniging Begeleiding en Bevordering van Borstvoeding, van waaruit zij een aantal jaren meewerkte aan de scholing van ziekenhuizen ivm het Babyvriendelijk Ziekenhuis Initiatief van WGO en UNICEF.

Lieve volgde opleidingen rond Geweldloze Communicatie en versterkte zo haar vaardigheden om te luisteren naar en te spreken met vrouwen en hun partner die op zoek zijn naar evenwicht en een weg doorheen de zo hectische periode rondom een geboorte.

Zij is actief in de werkgroep zelfstandige vroedvrouwen binnen de VBOV (Vlaamse BeroepsOrganisatie van Vroedvrouwen). Zij zetelt in de beheerraad  van VBOV . Zij internationaal lesgeefster voor Midwifery Today.  Vroedvrouwen en vroedvrouwen  in opleiding hebben haar bijzondere aandacht en graag geeft zij hen de gelegenheid om in de praktijk stage te lopen om zo kennis te maken met individuele zorg rondom de geboorte en de mogelijkheden die hierdoor gecreëerd worden.

Zij droomt ervan om een holistische zorg rond zwangerschap en geboorte uit te bouwen, waar individuele keuzes van de ouders, gebaseerd op goede informatie het vertrekpunt zijn. Hiervoor bouwt zij aan een samenwerking met alle mensen die betrokken zijn bij de belangen voor moeder en kind. Zij heeft veel internationale contacten met vroedvrouwen en werkt actief mee aan internationale congressen. Lieve begeleidt ouders doorheen hun zwangerschap, bij de geboorte en ook nog een hele tijd erna. Zij gelooft in de kracht van vrouwen om een kind te baren en in kinderen die weten hoe ze geboren moeten worden. Zij begeleidt ook graag vrouwen met een tweelingzwangerschap, stuitligging of een keizersnede bij een vorige bevalling.  Lieve is vrouw van Jef en moeder van drie volwassen zonen Bart, Wouter en Benjamin, schoondochters An, Lies en Leen en pleegdochter Hélène en oma van Chloë, Maeva, Daan, Jade, Laurens, Linde en Vincent, Milan en JolienDSC_8766

Reacties zijn gesloten.